Donges Group, saksalaisen pörssilistatun sijoitusyhtiö Mutares AG:n omistama silta-, teräs– ja kattio- sekä juklisivuratkaisujen valmistamiseen erikoistunut yhtiö laajentaa Pohjois-Eurooppaan ostamalla Normek Oy:n ja sen tytäryhtiöiden koko osakekannan.

Normek on yksi Suomen johtavista teräs- ja julkisivujärjestelmien toimittajista. Yritys operoi pääasiassa Suomen ja Ruotsin markkinoilla. Normekin liikentoiminta täydentää erinomaisesti Donges Groupin olemassaolevaa toimintaa. Normekilla on Suomessa neljä tuotantolaitosta sekä projekti- ja myyntitoimistot Ruotsissa. Yritys on erikoistunut teräsrakenteiden, terässiltojen sekä lasi- ja julkisivujärjestelmien suunnitteluun, tuotantoon ja asennukseen. Normekin liikevaihto vuonna 2018 oli 65 miljoonaa euroa ja se työllisti noin 250 työntekijää.

Robin Laik, Mutares AG:n toimitusjohtaja odottaa kaupan kasvattavan koko Donges Groupin kannattavuutta. ”Ilokesemme olemme löytäneet Normekista tunnustetun teräs- ja julkisivuratkaisutoimijan Pohjois-Euroopan markkinoilla tukemaan Donges Groupin tulevaa kasvua. Hankinta laajentaa ja täydentää sekä Donges Groupin, että Normek Oyn portfoliota ja jakelukanavia.”

Donges Group on ollut osa Mutares Groupia Marraskuusta 2017 ja edustaa sen strategista investointia Engineering & Technology -segmentissä. Onnistuneen uudelleenjärjestelyn jälkeen Donges keskittyy nyt kasvattamaan kannattavuuttaan ja optimoimaan ydintoimintojaan. Syyskuussa 2018 hankittu saksalainen Kazip Group on Donges Groupin toinen laajentuma. Normek Oy:n osto on osa Dongesin uudelleensijoittelua terässiltojen, teräsrakenteiden sekä katto- ja seinäratkaisujen markkinoilla Euroopassa. Näiden yritysostojen myötä Donges Groupissa on noin 600 työntekijää ja liikevaihto noin 180 miljoonaa euroa.