Normek Oy voitti European Steel Design Awards 2019 -palkinnon keskustakirjasto Oodista

Teräksen luovan käytön edistämiseksi arkkitehtuurissa teräsrakentamisen eurooppalainen valmistelutoimikunta European Convention for Constructional Steelwork (ECCS) jakaa joka toinen vuosi European Steel Design Awards -palkinnot. Palkinnot on omistettu asiakkaille, arkkitehdille, insinööreille, pääurakoitsijoille ja teräsrakennusalan yrityksille.

ESDA:n kansainvälisen tuomariston aikaisemmin valitsemille finalisteille jaettiin 14. lokakuuta 2019 kaksitoista ansiota Euroopan terässuunnittelupalkinnoista ja kaksi eurooppalaista terässuunnittelupalkintoa.

Yhdessä omistajan, insinöörin, arkkitehdin ja pääurakoitsijan kanssa Normek Oy:llä oli kunnia saada Euroopan terässuunnittelupalkinto Helsingin keskustakirjasto Oodista. Kirjasto oli yksi Suomen 100. itsenäisyysjuhlan suurimmista brändiprojekteista.

Oodi on tärkeä kohde Helsingin asukkaille. Rakennus on tullut huomatuksi myös turistien keskuudessa. Erikoisuutena kirjasto tarjoaa elokuvateatterin, laajat vapaa-ajan-, työ- ja näyttelytilat, saunaosaston ja jopa 140 000 kirjan valikoiman. Oodin runkona toimii 108 metrin mittainen teräksinen siltakaari, jota kannattaa kaksi 1000 tonnin tukikaarta luoden avoimen, pilareista vapaan sisänäkymän.

Oodi keskustakirjasto pysyy Suomen pääkaupungin jalokivenä ja erinomaisena esimerkkinä teräsrakentamisesta.

Pääurakoitsija YIT käynnisti hankkeen syksyllä 2015. Normek Oy valmisti, toimitti ja asensi Oodin teräsrakenteet.

Helsingin keskuskirjasto Oodin teräsrakenteet ovat yksi esimerkki Normekin asiantuntemuksesta. Suuret, painavat, erikoiset teräsosat tekivät projektista teknisesti vaativan. Hitsausliitosten suunnittelu, kantavuus ja eheys vaativat erityistä ammattitaitoa. Logistiikka- ja asennustyön onnistumisen myötä aikataulu toteutui suunnitellusti.

Steel Design Awards -palkinnon lisäksi Normek on saanut Oodista Teräsrakennepalkinnon vuonna 2018. Palkinto on myönnetty vuodesta 1980 lähtien teräsrakenteille, jotka edistävät ja kuvaavat terästeollisuuden rakenteellista kehitystä Suomessa

Oodi Keskustakirjasto, Helsinki
Valmistus: Normek Oy / Rakennustekniikka: Ramboll Finland / Akkitehti: ALA architects / Pääurakoitsija: YIT Rakennus oy /
Projektin omistaja: City of Helsinki

ECCS:n lehdistötiedote:
https://www.steelconstruct.com/esda_oct_2019_press_release/

 

Proud to get the Award of Excellence for the Oodi Central Library, Helsinki

Lisätietoja Donges Group
Donges Group/Donges SteelTec GmbH
Kathrin Lutz
Head of Marketing
Mainzer Straße 55
64293 Darmstadt GERMANY
kathrin.lutz@donges-group.com
www.donges-group.com

Lisätietoja Normek Oy
Normek Oy
Ari Pösö
Vientipäällikkö
Pakkalankuja 7
01510 Vantaa FINLAND
ari.poso@normek.fi
www.normek.fi

Tietoa Normek Oy:stä
Normek Oy kuuluu Donges-Groupiin ja on yksi Pohjois-Euroopan johtavista teräsrakenteiden, teräsiltojen ja julkisivujärjestelmien toimittajista. Normek on erikoistunut teräsrunkorakenteiden ja terässiltojen suunnitteluun ja rakentamiseen sekä räätälöityjen julkisivu- ja kattoratkaisujen valmistukseen. Normek tarjoaa kokonaisuuden sisältäen suunnittelun, valmistuksen ja asennuksen. Yhtiö työllistää noin 200 henkilöä ja sillä on kolme tuotantolaitosta Suomessa sekä projektijohto- ja myyntikonttorit Ruotsissa. Normekin myynti- ja tuotantotoiminnot Suomessa sijaitsevat Vantaalla, Korialla, Oulussa, Naarajärvellä, Alavudella ja Vaasassa. Ruotsissa toimistot sijaitsevat Tukholmassa ja Piteåssa.

Donges-Group on johtava terässiltojen ja teräsrakenteiden sekä katto- ja julkisivujärjestelmien toimittaja Euroopassa. Yhtiö yhdistää vahvat tuotemerkit Donges SteelTec GmbH, Kalzip GmbH, Normek Oy, FDT FlachdachTechnologie GmbH & Co. KG ja Norsilk SAS. Donges-Group työllistää noin 1200 henkilöä ja sen liikevaihto on noin 400 miljoonaa euroa.

Lataa englanninkielinen lehdistötiedote PDF -muodossa